Burning Out

Jérôme le Maire

een ziekenhuis onder stoom

Gedurende twee jaar heeft de Belgische regisseur Jérôme le Maire de leden van de chirurgische eenheid in één van de grootste ziekenhuizen van Parijs gevolgd. Dit ultraperformante operatiekwartier werkt in een strakke flux: 14 zalen op een rij die als doel hebben elk 8 tot 10 interventies per dag te kunnen uitvoeren.
De organisatie van het werk is ziekteverwekkend geworden. Het medische en paramedische personeel zwicht. Chronische stress, burn-out en psychosociale risico’s verzieken het ziekenhuis. Zich bewust van het probleem, heeft het management een audit van de organisatie van het werk aangevraagd om te trachten een oplossing te vinden.
Onze samenleving heeft een groot probleem: mensen worden ziek tijdens het werken. ‘Burning Out’ brengt een verhaal over dat lijden op het werk in de specifieke situatie van een ziekenhuis. Het operatiekwartier is als een microsamenleving en daardoor een magnifieke metafoor voor onze hedendaagse maatschappij. Dat maakt de verhalen herkenbaar voor velen.

"Burning Out" werd door een internationale jury verkozen tot "Best Belgian Documentary" op het jongste Docville festival in Leuven.

Frans gesproken, Nederlands ondertiteld, 86'
Regie & camera: Jérôme le Maire
Scenario: Jérôme le Maire en Pascal Chabot

Burning Out is een productie van AT Doc, Zadig Productions, Louise Productions in co-productie met RTBF, ARTE France, RTS, SRG SSR, Magellan Films. Met de steun van Centre du Cinema de la Fédération Wallonie-Bruxelles, CNC, Cineforom, Loterie Romande, Tax Shelter van de Federale Belgische Overheid, Creative Europe Programma, Media Programma van de EU, Dok Incubator Workshop 2016 en Pitching du Réel in Nyon.

Distributie in Vlaanderen door Associate Directors, in samenwerking met Moving Docs, met de steun van het Creative Europe Media Programme.

 

NOG TE ZIEN IN DE BIOSCOOP:
10 februari, 20u - De Roma, Borgerhout

 ORGANISEER ZELF EEN VERTONING

online aanvraagformulier