Dolphin Man

Lefteris Charitos

"Le Grand Bleu" in het écht.

Laat je meedrijven en ontdek het verhaal en de nalatenschap van Jacques Mayol, de legendarische vrijduiker, die regisseur Luc Besson inspireerde voor de cultfilm "The Big Blue”/ “Le Grand Bleu”.

Dolphin Man sleept ons mee in het leven en lijden van Jacques Mayol en dompelt ons onder in de diepe zintuiglijke en transformerende ervaring van het vrijduiken.

Van de Middellandse Zee tot Japan en van India tot de Bahamas, we ontmoeten Mayol’s dichtste vrienden en familie, onder wie wereldkampioenen free-diving William Trubridge, Mehgan Heaney-Grier and Umberto Pelizzari en zijn kinderen Dottie en Jean-Jacques. Zij schetsen het portret van een man, die de grenzen van het menselijke lichaam en de menselijke geest opzocht; niet louter voor het breken van wereldrecords, maar in een poging de diepe band tussen mens en water te ontrafelen.

Ondersteund door de stem van Jean-Marc Barr, de acteur die Mayol vertolkte in The Big Blue, brengt de film zeldzaam archiefmateriaal vanaf de jaren ’50 samen met adembenemende hedendaagse onderwaterbeelden. Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe de ‘dolfijn-man’ het vrijduiken beïnvloedde en hoe hij ons een nieuw bewustzijn bijbracht over onze relatie met de natuur en met onszelf.

 08/03/18

Filmhuis Klappei - Antwerpen: 20u15